Årstiden och födelsemånaden

Beroende på årstid och månad på året så skiljer sig människornas energier markant. Vi värderar olika saker och är upptagna av olika aktiviteter beroende på årstid. Vi förhåller oss också olika till våran omgivning beroende på om det är till exempel sommar eller vinter.

 

Hur är energierna en solig sommar dag i augusti när semestern är slut och pappan har börjat arbetet igen? Människorna runt omkring är lätta i sinnet men börjar se att hösten närmar sig. Barnet möter denna energi. På samma sätt är det under de andra månaderna. Föds du i början på december är det en tid då mycket skall avslutas och mycket skall förberedas inför julen. Därför är omgivningen förväntansfull men ofta fullt upptagen av sin egen aktivitet. Alla samarbetar men har fullt upp med sitt. Föds du en månad senare möts du av nöjda, lite trötta och lata människor som börjar planera det nya året men har svårt att komma igång efter all julmaten. Föds du på våren så har människorna lyckats frigöra sig från vinterns vardagliga dvala och känslomässiga gemenskap för att sätta igång allt praktiskt arbete som krävs för att förbereda en ny sommar och så vidare.

 

Här får barnet grundenergierna för sitt fortsatta liv. Denna prägling från omgivningen bär människan med sig på sin resa genom livet. Hon blir på ett speciellt sätt och möter en omgivning som svarar positivt eller negativt på detta sätt. Hon formar sin karaktär och utvecklar den genom åren. Detta blir hennes verklighetsuppfattning och med dessa glasögon går hon genom livet.

 

Känslan vid födseln och den energi som hon bär med sig gör att hon formar ett socialt mönster runt sig själv. Präglingen och energin gör att hon tolkar verkligheten utifrån detta sociala mönster. Var det sommar då hon föddes är det denna energi hon vill bygga och upprätthålla. Denna sommar måste konfrontera de andra årstiderna för även om hon finner sin trygghet i sommaren och ser den som ett självklart socialt mönster så finns även alla andra månader representerade bland människorna runt om henne i deras soltecken. Därför speglar inte en människas soltecken helt den årstid hon är född. Hon har byggt upp ett skal mot omgivningen för att skydda sig själv.